preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > O školi  > Knjižnica
Knjižnica

KNJIŽNICA MEDICINSKE ŠKOLE OSIJEK

 

WEB KATALOG: (pronađi knjigu naše knjižnice)

Adresa

Vukovarska 209, 31000 Osijek

 

Voditeljica:

Alta Pavin Banović, mag. theol., mag.bibl.

tel. 031 540 219

alta.pavin@gmail.com

 

Radno vrijeme


Ponedjeljak, četvratak 13:00 - 19:00 sati
Utorak, srijeda, petak 8:00 - 14:00 sati

 

Knjižnični odbor: (članovi od 2. prosinca 2013.)

1.Alta Pavin Banović, mag. theol., mag. bibl.

2.Vesna Kasač, prof. hrvatskog jezika i književnosti

3.Andrea Mlinarević, prof. povijesti i dipl. arhivist

 

Djelatnost

Školska knjižnica Medicinske škole Osijek djeluje za potrebe učenika i djelatnika Medicinske škole Osijek. Djelatnost školske knjižnice sastavni je dio odgojno-obrazovnog i knjižničnog sustava te je izravno uključena u nastavni proces i učenje. Školska knjižnica pruža obavijesti i spoznaje bitne za uspješno uključivanje u suvremeno društvo koje se temelji na znanju i informaciji.

 

Opis

Knjižnica s čitaonicom je smještena u prizemlju škole na površini od 60 m2. Čitaonica ima 14 čitateljskih mjesta, tri računala i TV. Program za knjižnično poslovanje je METELwin od 2006.

 

Knjižnični fond            

* Knjižni fond: 8936

* Periodika: 5

* AV-građa: 76

* Elektronička građa: DVD 40, CD-ROM 38, CD-R 17

 

Povijest školske knjižnice

Kroz dugi niz godina je Medicinska škola Osijek djelovala na nekoliko lokacija i promijenila nekoliko naziva. Dogradnjom Školskoga centra „Ruđer Bošković”, 1. rujna 1978. godine, Medicinska škola seli u nove prostore na Zeleno polje bb, da bi se 1992. godine konačno izdvojila iz Školskoga centra i počela samostalno djelovati. Školskoj knjižnici Medicinske škole dodijeljen je prostor u Školskom centru “Ruđer Bošković”, a 2003. godine seli u prizemlje vlastite zgrade gdje dobiva dvije prostorije, knjižnicu i čitaonicu. Završenom dogradnjom novoga dijela školske zgrade 5. studenoga 2015. knjižnica preseljava u novi prostor u prizemlju škole.

 

Tijekom Domovinskoga rata knjižni fond je bio uništen i osiromašen, ali su obnovi i razvoju pomogla vlastita sredstva škole kao i pomoć mnogih plemenitih donatora koji su se odazvali zamolbama i donirali vrijedne knjige školskoj knjižnici: dr. Vladimir Utvić, Hrvatska bratska zajednica iz Pittsburgha, Biskupski ordinarijat Đakovo, Naklada “Erasmus” Zagreb i dr. Fond tijekom godina sve više raste, broj knjiga se svake godine povećava te sada zadovoljava potrebe obvezne učeničke lektire i stručne literature.

 

Tijekom 90-ih godina 20. stoljeća u školskoj knjižnici radila je Barica Babić, prof., od 1994. godine radi Marina Belić, prof. koju je tijekom porodiljnog dopusta zamjenjivala Dragica Dragun, prof., od 2006. do 30. rujna 2013. radi Tihana Lubina, dipl. knjižničarka i prof., potom dva mjeseca Mirta Faktor, prof., a od 1. prosinca 2013. Alta Pavin Banović, mag. theol. i mag. bibl.


 

Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Zdravstvo
Zdravlje
20.07.2018. 16:00
Novi nalazi o učestalosti nesanice
25% odraslih osoba svake godine doživljava razdoblje obilježeno akutnom nesanicom, sugerira istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje 1435 ispitanika.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju