preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

Tijek provođenja projekta

Agencija za mobilnost i projekte Europske Unije (AMPEU) odobrila je prijedlog projekta “We Care, We Share for the future” i financijska sredstva za njegovo izvođenje s početkom 1. lipnja 2018. Te su članice konzorcija u kolovozu 2018. objavile podatke o projektu i poziv zainteresiranim učenicima smjerova medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege i fizioterapeutski tehničar/ tehničarka  za iskazivanje interesa za sudjelovanje u projektu putem Google obrasca.

Nakon predstavljanja projekta zainteresiranim učenicima te njihovim roditeljima na zajedničkom roditeljskom sastanku 9. listopada 2018. proveden je natječaj za odabir učenika za obavljanje stručne prakse u zdravstvenim i socijalnim ustanovama u gradu Braga, Portugal, u razdoblju od 2. do 23. veljače 2019. Na natječaj se prijavio velik broj zainteresiranih učenika trećih, četvrtih i petih razreda te je povjerenstvo za odabir imalo zahtjevan zadatak odabrati 11 najboljih učenika.  Nakon razmatranja i bodovanja svih zamolbi sukladno kriterijima projekta Povjerenstvo na čelu s ravnateljicom Sanjom Dravinski te članicama Majom Carević, Renatom Gal, Nadom Grujić Tomas i Ivanom Marček je objavilo rang listu prijavljenih kandidata te na taj način odabralo sedam učenica i učenika smjera medicinska sestra opće njege/ medicinski tehničar opće njege i 4 učenice i učenika smjera fizioterapeutski tehniča/ tehničarka te po tri učenika na rezervnoj listi za svaki smjer. Rezultati odabira su objavljeni na mrežnoj stranici Škole i na stranici Projekta. Odabrani su učenici sudjelovali u intenzivnim pripremama za mobilnost koje su uključile testiranje znanja engleskog jezika putem Erasmius+ OLS platforme, te pedagoško-kulturološke pripreme s profesoricom Anom Azenić, stručne pripreme s nastavnicama stručnih predmeta Mirjanom Kralj-Vasilj i Ivanom Marček te jezične pripreme s profesoricom Renatom Gal.

Napokon je došao i željno očekivani 2. veljače,  dan polaska za Portugal. Nakon uspješnog leta Budimpešta - Porto učenike i nastavnike su dočekali partneri iz BragaMob organizacije koji su se pobrinuli za prijevoz do Brage i smještaj u hotel u kojem su učenici boravili tijekom tri tjedna.

Učenicima su u ponedjeljak 4. veljače održane prezentacije ustanova u kojima će odrađivati praktičnu nastavu.

Casa do Professor je najstarija udruga društvene solidarnosti u zemlji posvećenoj učiteljskoj zajednici, promidžbi društvene, znanstvene, obrazovne i kulturne inicijative. Ova ustanova pruža široki spektar aktivnosti i usluga, kako članovima tako i njihovim obiteljima. Stalan boravak ovdje ima 26 štićenika. 
U toj ustanovi praksu su obavljale Mia Karoli i Ines Kolundžić.

Centro Social da Paróquia de S. Lázaro je privatna ustanova društvene solidarnosti koja ima nekoliko usluga kao što su vrtići, centri za slobodno vrijeme, dnevni centri kućne pomoći i dom za osobe starije dobi. Radni tim sastoji se od 120 zaposlenih koji se brinu za oko 700 korisnika.
U toj ustanovi praksu su obavljali Matej Jugović, Patricija Majić, Iva Patajac i Bojana Višekruna.

Ustanova Patronato S. Pedro de Maximinos je počela djelovati 1948. godine sa svrhom socijalne i obrazovne podrške djeci i starijima pridonoseći njihovoj socijalnoj uključenosti. Pruža usluge dječjeg vrtića/predškolske ustanove, dnevne skrbi za starije i njegu u kući (patronažna skrb). 
U navedenoj ustanovi praktičnu nastavu su obavljali Lea Kasa, Karlo Borovac, Luka Mijakić, Lorena Spreitzer i Magdalena Župan.

Osim obavljanja stručne prakse učenici i nastavnici imali su priliku i upoznati kulturne i povijesne znamenitosti Portugala tijekom obilazaka organiziranih svakoga vikenda.

Umjesto zaključka:

Dojmovi učenika nakon provedene mobilnosti najbolji su pokazatelj korisnosti projekta.

Pretraživanje


Napredno pretraživanje
Traži
 
E-dnevnik

 
E-dnevnik

 

 
Info točka

 
škola za život

 
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > MZO
 > AZOO
 > ASOO
 > NCVVO
 > Carnet
 > Skole.hr
 > Studij.hr
 > Osijek-online

 

 

 
e-škola fizika

 
e-škola kemija

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 3290450
Ovaj mjesec: 3703
Ovaj tjedan: 669
Danas: 19
 
 > Projekti naše škole  > We care we share  > Tijek provođenja projekta
CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju