preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > O školi
 

Dragi učenici, roditelji i posjetitelji naših stranica,

Dobro došli u Medicinsku školu Osijek!

Pokušat ću ukratko, riječju i slikom, predstaviti školu koja neprekidno djeluje 65+ godina. 
Iako po godinama već pripada trećoj dobi, Medicinska škola Osijek prati suvremene trendove u obrazovanju za zanimanja medicinska sestra/tehničar opće njege, dentalni tehničar/ka, fizioterapeutski tehničar/ka, farmaceutski tehničar/ka, zdravstveno laboratorijski tehničar/ka, sanitarni tehničar/ka, primalja asistentica/asistent te dentalna asistentica/asistent, program koji se izvodi od školske godine 2011./2012. 
Osim redovitom nastavom,  učenici i nastavnici bave se nizom izvannastavnih aktivnosti, pa tako u Školi djeluju LIDRANO-vci: recitatori, literati, novinari, radijska i filmska družina, dramska skupina i mladi knjižničari, Školski sportski klub „Medicinar“ u kome se okupljaju sportašice i sportaši svih profila te se natječu u nogometu, rukometu, košarci, odbojci, atletici, plivanju, kuglanju, stolnom tenisu…  Za zainteresirane učenike nude se dodatni sadržaji i pripreme za natjecanje iz različitih nastavnih predmeta: hrvatski jezik, engleski jezik, latinski jezik, geografija, povijest, biologija, vjeronauk, stručni predmeti… 
Škola nastoji provođenjem raznih projekata još više podići kvalitetu obrazovanja koje nudi. Tako je u školskoj godini 2012./2013. započelo provođenje IPA projekta SENIORS CARE koji se financira iz europskih fondova, a u školskoj godini 2011./2012. proveden je projekt Ugošćivanje Comenius asistenata u sklopu kojega je studentica engleskog jezika iz Velike Britanije u našoj školi bila asistentica na nastavi engleskog jezika. 
Posebnu važnost Škola posvećuje javno-zdravstvenim i volonterskim aktivnostima na području grada i županije koje ostvarujemo u suradnji sa Zavodom za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, osječkim Crvenim križem i Volonterskim centrom Osijek. U njima sudjeluju gotovo svi učenici programa medicinska sestra/tehničar sa svojim nastavnicama stručnih predmeta i velik broj učenika volontera. Promicanjem ideje volontiranja u našoj školi podižemo svijest svih učenika o potrebi skrbi za bližnje u skladu s motom „Volonteri su ljudi velikog srca“.
Uz zaposlene nastavnike u Školi radi i velik broj vanjskih suradnika, liječnika specijalista u svim područjima, doktora dentalne medicine, magistara farmacije, diplomiranih inženjera medicinsko-laboratorijske dijagnostike, medicinske biokemije i prehrambene tehnologije, diplomiranih fizioterapeuta i prvostupnika fizioterapije te prvostupnika sestrinstva. 
Nastava je organizirana u moderno opremljenim učionicama, kabinetima i laboratorijima, a dogradnjom škole dobit ćemo još prostora koji će nam omogućiti još kvalitetnije obrazovanje u svim zanimanjima. Završetak dogradnje i opremanja novih prostora planiran je u roku od četiri godine od početka radova u listopadu 2012. 
Čvrsto vjerujem kako zajedničkim radom možemo ostvariti ozračje suradnje i međusobnog uvažavanja svih, i učenika i roditelja i djelatnika, i postići izvrsne rezultate u svim područjima života Škole na ponos svih nas.
 
 
 Renata Gal, prof.                       
Ravnateljica Medicinske škole Osijek        
 

 

 


Kalendar
« Srpanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Zdravstvo
Zdravlje
20.07.2018. 16:00
Novi nalazi o učestalosti nesanice
25% odraslih osoba svake godine doživljava razdoblje obilježeno akutnom nesanicom, sugerira istraživanje provedeno u SAD uz sudjelovanje 1435 ispitanika.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju