preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > O školi
RIJEČ RAVNATELJICE
 

 

       

 

Poštovani, dragi učenici, roditelji, skrbnici, odgajatelji i predavači!

 

„Znati, biti, činiti i živjeti za čovjeka“ misija je Medicinske škole Osijek, državne institucije, koja aktivno sudjeluje u odgojno-obrazovnom procesu više od 70 godina.

 

Skroman je početak djelovanja Medicinske škole Osijek s jednim usmjerenjem od tridesetak učenika u današnjim prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Europskoj aveniji. Danas, nakon sedamdesetak godina postojanja Škole, zdravstveni smjerovi sve su popularniji mlađim generacijama. O tome svjedoče brojne promjene školskih adresa u gradu Osijeku u potrazi za većim i kvalitetnijim školskim prostorima. Broj zdravstvenih smjerova i broj razrednih odjela kontinuirano se povećavao prateći trendove suvremenoga čovjeka za osiguranjem kvalitete zdravstvene skrbi.

Iščitavajući potrebe i znakove današnjega vremena, odgajamo i obrazujemo učenike u različitim zdravstvenim smjerovima opće zdravstvene njege, fizioterapije, farmaceutike, dentalne asistencije i protetike, laboratorijske dijagnostike, sanitarne skrbi i primalja do  zdravstvene gimnazije. Svi se zdravstveni smjerovi međusobno nadopunjuju i čine cjelinu u čijem je središtu učenik koji uči kako bi znao, bio, činio i živio za čovjeka u potrebi.

Misija i vizija djelatnika i učenika Medicinske škole Osijek u središte postavlja čovjeka. Čovjek je svrha i cilj svih odgojno-obrazovnih ishoda, zadaća i aktivnosti učenika u nastavnim procesima u kojima sudjeluje tijekom srednjoškolskoga obrazovanja.

Koristeći suvremene metode nastavnoga procesa, suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije, nastavne platforme, školske, gradske, nacionalne i međunarodne aktivnosti i projekte, uvijek nam je u središtu čovjek kao najsavršenije i najvrijednije biće. Poštujemo svakoga čovjeka bez obzira na dob, spol, rasu, narodnost, vjeru, religiju,  imovinsko stanje, visinu, darovitost, uspješnost... Nama je svaki čovjek vrijedan jer je originalan i neponovljiv sa svim svojim sposobnostima.

Darujemo stručno znanje, sposobnosti i vještine u promociji i očuvanju tjelesnoga zdravlja kao i unutarnjega duhovnoga zdravlja kojim želimo uljepšati lica i unijeti vedrinu srca svakom čovjeku. Na to nas još snažnije potiče život i djelovanje naše zaštitnice Škole svete Majke Terezije koja je zapisala: „Jučer je već prošlo. Sutra još nije došlo. Imamo samo danas. Počnimo onda.²

 

Svima želim uspješan rad, učenje, druženje i uzdizanje kulture srca!

 

ravnateljica Sanja Dravinski, mag. med. techn.

 

 

 

 


Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica


Napredno pretraživanje
Traži
Zdravstvo
Zdravlje
14.11.2018. 12:00
Potres mozga i rizik za suicid
Osobe koje su pretrpjele potres mozga imaju prosječno dvostruko veći rizik za samoubojstvo, utvrdili su kanadski znanstvenici s University of Toronto.

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju