preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > O školi
RIJEČ RAVNATELJICE
 

 

       

 

Poštovani, dragi učenici, roditelji, skrbnici, odgajatelji i predavači!

 

„Znati, biti, činiti i živjeti za čovjeka“ misija je Medicinske škole Osijek, državne institucije, koja aktivno sudjeluje u odgojno-obrazovnom procesu više od 70 godina.

 

Skroman je početak djelovanja Medicinske škole Osijek s jednim usmjerenjem od tridesetak učenika u današnjim prostorima Gradske i sveučilišne knjižnice u Europskoj aveniji. Danas, nakon sedamdesetak godina postojanja Škole, zdravstveni smjerovi sve su popularniji mlađim generacijama. O tome svjedoče brojne promjene školskih adresa u gradu Osijeku u potrazi za većim i kvalitetnijim školskim prostorima. Broj zdravstvenih smjerova i broj razrednih odjela kontinuirano se povećavao prateći trendove suvremenoga čovjeka za osiguranjem kvalitete zdravstvene skrbi.

Iščitavajući potrebe i znakove današnjega vremena, odgajamo i obrazujemo učenike u različitim zdravstvenim smjerovima opće zdravstvene njege, fizioterapije, farmaceutike, dentalne asistencije i protetike, laboratorijske dijagnostike, sanitarne skrbi i primalja do  zdravstvene gimnazije. Svi se zdravstveni smjerovi međusobno nadopunjuju i čine cjelinu u čijem je središtu učenik koji uči kako bi znao, bio, činio i živio za čovjeka u potrebi.

Misija i vizija djelatnika i učenika Medicinske škole Osijek u središte postavlja čovjeka. Čovjek je svrha i cilj svih odgojno-obrazovnih ishoda, zadaća i aktivnosti učenika u nastavnim procesima u kojima sudjeluje tijekom srednjoškolskoga obrazovanja.

Koristeći suvremene metode nastavnoga procesa, suvremene informacijske i komunikacijske tehnologije, nastavne platforme, školske, gradske, nacionalne i međunarodne aktivnosti i projekte, uvijek nam je u središtu čovjek kao najsavršenije i najvrijednije biće. Poštujemo svakoga čovjeka bez obzira na dob, spol, rasu, narodnost, vjeru, religiju,  imovinsko stanje, visinu, darovitost, uspješnost... Nama je svaki čovjek vrijedan jer je originalan i neponovljiv sa svim svojim sposobnostima.

Darujemo stručno znanje, sposobnosti i vještine u promociji i očuvanju tjelesnoga zdravlja kao i unutarnjega duhovnoga zdravlja kojim želimo uljepšati lica i unijeti vedrinu srca svakom čovjeku. Na to nas još snažnije potiče život i djelovanje naše zaštitnice Škole svete Majke Terezije koja je zapisala: „Jučer je već prošlo. Sutra još nije došlo. Imamo samo danas. Počnimo onda.²

 

Svima želim uspješan rad, učenje, druženje i uzdizanje kulture srca!

 

ravnateljica Sanja Dravinski, mag. med. techn.

 

 

 

 

Pretraživanje


Napredno pretraživanje
Traži
 
E-dnevnik

 
E-dnevnik

 

 
Info točka

 
škola za život

 
« Kolovoz 2022 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

 
 > MZO
 > AZOO
 > ASOO
 > NCVVO
 > Carnet
 > Skole.hr
 > Studij.hr
 > Osijek-online

 

 

 
e-škola fizika

 
e-škola kemija

 
Brojač posjeta
Ispis statistike od 10. 3. 2014.

Ukupno: 3290450
Ovaj mjesec: 3703
Ovaj tjedan: 669
Danas: 19
 
 > O školi
CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju