preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Predstavljanje Medicinske škole Osijek

Autor: Vesna Suvala, 14. 6. 2018.

Medicinska škola Osijek njeguje dugu tradiciju obrazovanja budućih zdravstvenih djelatnika te se učenici, u 2018. godini, mogu odlučiti za sljedeće smjerove: medicinska sestra/tehničar opće njege, farmaceutski tehničar/tehničarka te novi smjer zdravstvena gimnazija. Budući da smo oduvijek privlačili značajan broj učenika, učenicima i profesorima osnovnih škola željeli smo približiti naš rad tijekom srednjoškolskog obrazovanja. Internetska tehnologija zauzima sve veću ulogu u obrazovanju, stoga smo Školu odlučili predstaviti koristeći „eTwinning“ platformu. 

Cilj te Platforme je povezati nastavnike i učenike u svijetu, međusobno upoznavanje te razmjena znanja i iskustva. Budući da u svome radu nismo koristili „eTwinning“ platformu, izuzetno smo ponosni na prvi organizirani internetski događaj koji je bio 8. lipnja 2018. godine od 12:30 do 13:00 sati. Učenici su prezentirali Školu, njezine dobre i loše strane te ukratko opisali kako izgleda njihov tinejdžerski život u Medicinskoj školi Osijek i ustanovama u kojima pohađaju praktičnu nastavu. Osim zadovoljstva učenika koji su sudjelovali, ponosnim nas čini i spoznaja kako smo za vrijeme trajanja predstavljanja uspostavili komunikaciju s osnovnom školom iz Albanije. Kasnije smo stupili u kontakt s kolegicom iz Medicinske škole „Beograd“. Prvo sudjelovanje u „eTwinning“ projektu bilo je vrlo uspješno te ćemo u sljedećoj školskoj godini biti još uporniji i uspješniji.

U predstavljanju Medicinske škole Osijek sudjelovali su: Magdalena Banožić i Marta Meštrović 2. f, Zorana Vidaković 3. g, Martina Čapalija, Mirna Jakovljavić, Magdalena Župan, Lucija Križaj i Marija Lukač, 4. s1 te Antun Ursa, Sara Todorović i Tena Avdić, 4. s2. Događaj su organizirali nastavnici: Martina Tot, Marko Maceković i Mateja Hideg. 
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
12.12.2018. 16:00
Osijek: Studij medicine na njemačkom jeziku
Od sljedeće jeseni će na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku biti dostupan studij na njemačkom jeziku.

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju