preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

English All Around

Autor: Vesna Suvala, 15. 5. 2018.

Dana 25. ožujka 2018. godine četvero učenika 1.g razreda: Lucija Boljkovac, Karla Borovečki, Andrej Nikolić i Loren Trstenjak, zajedno s mentoricama, prof. Radić i prof. Ivanković, krenuli su na natjecanje „English All Around“ koje se održavalo u Zagrebu pod pokroviteljstvom Privatne umjetničke gimnazije. Učenici su se natjecali u dvjema kategorijama, Izazov priče i Filmski izazov. Suci na natjecanju bili su razni stručnjaci u područjima vezanim uz engleski jezik i umjetnost. Za svoje uratke poslane na natjecanje, filmove „Identity“ i „Antisocial“ te priču „Error Embodiment“, naši učenici dobili su konstruktivne kritike i uživali slušajući ostale zanimljive uratke u konkurenciji za glavne nagrade. Dodjela nagrada se održavala u kinu „Tuškanac“, gdje je Lucija Boljkovac osvojila nagradu publike za svoju priču „Error Embodiment“. Veselimo se svim budućim kreativnim uratcima i nadamo se da će se nastaviti baviti engleskim jezikom i sljedeće godine.

On 25th March, 2018 four of our students, Lucija Boljkovac, Karla Borovečki, Andrej Nikolić i Loren Trstenjak, and their mentors, prof. Radić i prof. Ivanković, took part in an English language competition “English All Around“ which was organised in Zagreb at Private High School for Arts. Students participated in two challenges, Short story and Movie challenge. The judges at the competition were experts in English language and arts. All works submitted were given constructive criticism and our students enjoyed listening to all the other competitors' works. The award ceremony took place in “Tuškanac“ theatre, where Lucija Boljkovac won a public voting prize for her story “Error Embodiment“. We are eager to see all the future works of our students and hope they will continue studying English.
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
23.10.2018. 16:00
Organski uzgojena hrana i manji rizik za rak
Osobe koje češće konzumiraju organski uzgojenu hranu imaju prosječno 25% manji rizik obolijevanja od raka, objavili su francuski znanstvenici s INSERM-a.

Znanost
Biologija i kemija
18.10.2018. 12:25
Sudjelujte u istraživanju o pristupu okolišnim informacijama
Zelena akcija, u sklopu projekta "Poboljšanje pristupa informacijama o okolišu" ("Improving Access to Environmental Information") provodi istraživanje o iskustvima korisnika i nadležnih tijela s pristupom okolišnim informacijama. Svoja iskustva i stavove možete izraziti i vi!

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju