preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

DRŽAVNO NATJECANJE SCHOLA MEDICA - NAŠ UČENIK DEJAN ŽITNJAK DRŽAVNI JE PRVAK!!! ČESTITAMO!

Autor: Vesna Suvala, 27. 4. 2018.

U organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Medicinske škole Ante Kuzmanića Zadar održano je Državno natjecanje Schola Medica 2018. u programima medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege i dentalni tehničar/tehničarka. Natjecanje se održavalo od 23. do 25. travnja 2018.

Medicinsku školu Osijek na natjecanju je predstavljao učenik 4.s2 razreda Dejan Žitnjak u pratnji mentorice Marije Maras, mag.med.techn. i ravnateljice Renate Gal, prof.

Naš učenik, Dejan Žitnjak, bio je najbolji na provjeri znanja i vještina u programu medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege te je zasluženo osvojio prvo mjesto. Ponosni smo na izvanredan uspjeh našega Dejana i činjenicu kako je Medicinska škola Osijek i ove godine opravdala svoj ugled u Hrvatskoj jer titulu najbolje u državi nosi već treću godinu za redom.

Zahvaljujemo domaćinima ovogodišnjeg natjecanja koji su organizirali i isplanirali svaki slobodan trenutak kako bismo uživali u ljepotama po riječima domaćina „najljepše županije“ Zadarske županije.
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
12.12.2018. 16:00
Osijek: Studij medicine na njemačkom jeziku
Od sljedeće jeseni će na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku biti dostupan studij na njemačkom jeziku.

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju