preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

STRUČNA EKSKURZIJA U KRAPINU 3.s1, 3.s2, 3.s3 razreda

Autor: Vesna Suvala, 24. 5. 2017.

Ekskurzija je pravi način da se odvojimo od školskih klupa, briga pa i od same škole. Još je bolja prilika otići na ekskurziju i provesti zajedničko vrijeme s razrednicom, razredom i ljudima s kojima provodite najviše vremena izvan kuće. Tako smo i mi odlučili spojiti ugodno s korisnim te se počastili putovanjem kojim smo se jednim djelom dotakli naše struke.

U ranim jutarnjim satima 12. svibnja 2017., treći razredi naše škole, smjer- medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, zajedno s razrednicama- magistrama sestrinstva Grdić, Jaman Galeković i Maras te prvostupnicom sestrinstva Rogina, polako su popunjavali dogovoreno mjesto okupljanja. Osim što se mogao primjetiti velik broj duša na jednom mjestu, također se osjetilo uzbuđenje na licima svih 76 učenika koji su nestrpljivo čekali svoja prijevozna sredstva koja će ih odvesti do konačnog cilja – Krapine. Koferi i putne torbe bili su pretrpani. Premda smo išli na 1 dan, svi smo se odlučili „osigurati“ prtljagom, jer kako naša razrednica kaže: „od viška glava ne boli, djeco!“. Dakle, uzbuđeni i sneni smjestili smo se u autobuse i polako krenuli put Krapine. Za vrijeme cijelog puta naši dragi i strpljivi vodiči  poveli su nas kroz pustolovinu riječima o našim zlatnim slavonskim ravnicama, a kasnije i o zagorskim bregima. Putovanje smo skratili zajedničkim druženjem, pjevanjem na sav glas, bacanjem šala.Kada je polako stiglo podne, stigli smo na odredište te smo prije obilaska predviđenih lokacija odlučili svoje „koferčine“ ostaviti u hotelu Krapinskih toplica i usput se malo osvježiti od puta. Polako smo se uputili prema Specijalnoj bolnici Sv.Magdalena – klinika za kardiovaskularne bolesti gdje nas je ljupka Glavna medicinska sestra upoznala s karakteristikama klinike te nas zaintrigirala svim vrlinama koje posjeduju. Nakon posjete Sv.Magdaleni odlučili smo napraviti zajednički „photo session“ ispred Specijalne bolnice za ortopediju i traumatologiju–Akromion, gdje nam je opet u pomoć uskočio naš vodič Branko. Napokon smo dočekali riječi naših razrednica: „Imate slobodno vrijeme do večere!“. Naša ozarena lica govorila su više od 1000 riječi s obzirom na to da je vani taj dan bilo ugodnih +20°C. Naš odmor iskoristili smo za upoznavanje hotela, kupanje u bazenu te razgledavanje okolice Krapinskih toplica. Nakon dugo očekivanog švedskog stola za večeru, povukli smo se u svoje sobice i počeli s pripremama za zabavnu večer koja je uz posjet outletu bila najatraktivniji događaj cijele naše pustolovine. Zabavnu večer iskoristili smo zajednički sa svojim razrednicama koje su se zajedno s nama odlučile malo opustiti, ali do te mjere da i dalje budu naše zvijezde pratilje, vodilje i čuvarice. Isplesani, ali puni dojmova zaputili smo se u svoje mile i uvijek vjerne krevetiće i odlučili se odmoriti za put koliko god nam je dragocjeno vrijeme dozvoljavalo.

Drugi dan posjetili smo Muzej krapinskih neandertalaca  koji pobuđuje veliku pažnju posjetioca. Na putu kući prema našoj miloj i zlatnoj Slavoniji nastavila se vesela atmosfera sa stajanjem u poznati outlet Roses, nakon čega smo se pretvorili u zadovoljne kupce. Pjesma se orila cijelim putem do kasnih večernjih sati kada smo se vratili na mjesto okupljanja gdje su nas dočekali naši dragi roditelji i vratili nas našim kućama.Jer kako se kaže: Kod kuće je najljepše!

                                                                                                                      Dunja Pleš, 3.s3
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
17.06.2018. 08:00
Posljedice manjka sna kod tinejdžera
Pomanjkanje sna u tinejdžerskoj dobi je povezano s povećanjem rizika za pojavu čimbenika rizika za bolesti srca, upozorava istraživanje provedeno u SAD.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju