preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Nagrađene Legice

Autor: Vesna Suvala, 18. 5. 2017.

Povodom Europskoga tjedna mladih naši su učenici sudjelovali u kreativnim događanjima koje je organizirala Udruga za rad s mladima Breza pod nazivom „Lega di si sutra?“ u Kinu Europa 5. svibnja 2017.  Jona Zečević i Ema Skoko, 1.s1, Vedrana Jurić, Emili Barić, Ivana Simić i Ljiljana Stanisavljević, 1.s2, Elena Knežević, Ana Zetović, Nikolina Kusturić, Ema Oravec i Paula Tomić, 1.g, Mihael Čevizović, Karlo Borovac, Kristina Dobi i Lea Kapša, 2.ft, Anabela Đogaš, Ana Begović, Lorna Sušić i Paula Žeravica, 2.g i Matej Erdeg 2.s2, su kreativno izražavali svoju viziju pojedinih strukovnih zanimanja koristeći pripremljene instalacije i rekvizite. 

Učenica Elena Knežević nagrađena je za najbolju individualnu fotografiju putovanjem u Budimpeštu, a Ivana Simić, Ljiljana Stanisavljević i Vedrana Jurić nagrađene su za najbolju skupnu fotografiju s tri menu-a u American bar dollar's i slušalicama za mobitele.

Nagrađenima čestitamo!

Alta Pavin Banović, školska knjižničarka
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
17.06.2018. 08:00
Posljedice manjka sna kod tinejdžera
Pomanjkanje sna u tinejdžerskoj dobi je povezano s povećanjem rizika za pojavu čimbenika rizika za bolesti srca, upozorava istraživanje provedeno u SAD.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju