preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Regionalno natjecanje mladih fotografa - Foto dani mladih

Autor: Vesna Suvala, 22. 5. 2017.

Udruga Izvan fokusa, organizator Foto dana mladih poziva sve zainteresirane da se prijave za sudjelovanje u natjecanju. Foto dani mladih projekt je koji kroz umjetnost fotografije promovira turističke potencijale i ljepote Hrvatske te mlade fotografe informira, educira i upoznaje sa njihovom zemljom te kulturom i umjetnosti.

Program Foto dana mladih održava se već sedam godina, a pod visokim pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde-Grabar Kitarović, Ministarstva turizma i Ministarstva kulture. 

Ovogodišnji Foto dani mladih održavaju se u Karlovcu od 10. do 15.08.2017. godine i okupljaju mlade fotografe iz cijeloga svijeta na međunarodnu fotografsku konkurenciju.

Pozivamo zainteresirane učenike da se prijave slanjem svojih najboljih fotografija na natječaj za izbor sudionika budući da prijave traju još veoma kratko (do 01. lipnja). Više informacija, pravila i prijavnicu može se pronaći na www.fotodanimladih.com.hr.

 

Postupak prijave

 • prijavu je potrebno izvršiti za vrijeme trajanja natječaja (do 10.06.2017. godine u 23:59h)
 • na natječaj se mogu prijaviti osobe od 16 do 21 godine starosti iz cijeloga svijeta
 • za uspješnu prijavu potrebno je popuniti sva obvezna polja prijavnice te priložiti fotografije
 • prijavljene fotografije nisu određene tematski ni tehnički, fotografije kojima se autor prijavljuje trebaju biti njegove najbolje i reprezentativne

Postupak izbora

 • od prijavljenih fotografa bira se do 50 najboljih fotografa koji će ostvariti pravo sudjelovanja u natjecateljskom programu Foto dana mladih, a prvih 10 fotografa ostvaruje pravo sudjelovanja bez naknade kotizacije
 • kriteriji odabira je isključivo kvaliteta i talent fotografa prema prijavljenim fotografijama te opisu vlastitog iskustva
 • rezultati natječaja objavit će se u roku do 15 dana nakon zatvaranja prijava 10.06.2017. godine
 • Svi prijavljeni o rezultatima natječaja bit će obaviješteni putem maila, a rezultati će se objaviti na internetskoj stranici www.fotodanimladih.com.hr

 

 Uvjeti sudjelovanja

 • prijavljena osoba mora posjedovati DSLR fotoaparat kojim se u slučaju prolaza mora koristiti na Foto danima mladih u Karlovcu (ne digitalcem ili kompaktnim aparatima)
 • prijavljena osoba se u slučaju prolaska na natječaju obavezuje uplatiti kotizaciju za 6 dana sudjelovanja u programskim aktivnostima Foto dana mladih. Deset najboljih fotografa u rezultatima prijava oslobođeno je plaćanja kotizacije, a preostalih 40 dužno je podmiriti kotizaciju u iznosu od 150EUR.
 • svih 50 sudionika koji zadovolje navedene uvjete osiguran je hostelski smještaj punog pansiona u Karlovcu bez naknade – 5 noćenja, obroke 3 puta dnevno i u slučaju potrebe prijevoz do lokacija fotografiranja
 • prijavljena osoba obavezuje se poštovati pravila natječaja na samim Foto danima mladih te fotografirati sa modelom koji mu je dodijeljen!
 • prijavljena osobna suglasna je potpisati izjavu kojom autorska prava snimljenih fotografija na Foto danima mladih prepušta na korištenje organizaciji Foto dana mladih, udruzi Izvan fokusa, u svrhe promocije Foto dana mladih neograničeno vremenski i prostorno (grupnih izložbenih programa, objavama u medijima, društvenim mrežama, ostalim oblicima digitalne upotrebe, izrade promotivnih materijala za Foto dane mladih koristeći navedene fotografije, izrada oglasa za promociju Foto dana mladih te ostale promotivne aktivnosti promocije Foto dana mladih, kao i korištenje u izvještajnim publikacijama, izvještajima donatorima i ustupanje fotografija na korištenje isključivo sponzorima Foto dana mladih). Autor zadržava daljnja autorska prava nad predmetnim fotografijama u situacijama koje nisu vezane s Foto danima mladih. Izjavu će organizacija pripremiti nakon rezultata natječaja, u slučaju izbora prijavljene osobe.
 • radni(službeni) jezik na Foto danima mladih je engleski jezik

 

 MODELI

 • Natječaj za modele održat će se u u lipnju i srpnju, a više informacija o programu za modele objavit će se uskoro.

 
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
25.04.2018. 16:00
Veza alkohola i PMS-a
Istraživanje provedeno u Španjolskoj sugerira kako je 11% slučajeva predmenstrualnog sindroma (PMS) u svijetu povezano s konzumacijom alkohola.

Znanost
Biologija i kemija
29.03.2018. 10:04
Stop devastaciji i nepromišljenom upravljanju javnim prostorom!
Inicijativa „Vratite magnoliju" na konferenciji za medije poručila je zagrebačkoj Gradskoj upravi, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode te Ministarstvu kulture da je gra‘anima i struci dosta devastacije i nepromišljenog upravljanja javnim prostorom. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju