Datum objave: 17. listopada 2024.
Kategorija: novosti

Svjetski dan hrane

Učenici trećega razreda Medicinske škole Osijek, smjer: sanitarni/ne tehničari/ke, u suradnji s nastavnicama Marijom Katić, Ivanom  Sović i Ivanom Nemet, obilježili su Svjetski dan hrane, 16. listopada 2024. godine.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskoga dana hrane potaknulo nas je na razmišljanje o nepotrebnom bacanju značajne količine hrane, osviještenosti pučanstva o iskoristivosti ostataka hrane i globalnoj gladi u svijetu.

Bacanje hrane nužno je smanjiti, a načini na koje to možemo učiniti su: planiranje obroka, kuhanja i kupovine hrane, zamrzavanje ili priprema novih obroka od ostataka hrane, pravilno čuvanje i skladištenje hrane prema uputama proizvođača te posluživanje manje količine hrane u obrocima.

Podatci prikazuju zabrinjavajuće rezultate, a u Republici Hrvatskoj godišnje se baci više od 280 tisuća tona hrane, većina otpada iz kućanstava.

Učenici su izradili poučne materijale i prikazali ih na panou Medicinske škole Osijek.

Marija Katić, mag. nutr.

Pročitajte još

Obilježavanje Hrvatskog dana ljekarni

Povodom obilježavanja 19. Hrvatskog dana ljekarni, koji se tradicionalno slavi 29. listopada u spomen na osnutak prve ljekarne na hrvatskim prostorima u Trogiru, učenici 4.f razreda prigodno su obilježili ovaj važan datum, zajedno sa svojim nastavnicama Helenom...

Skip to content