Datum objave: 17. listopada 2024.
Kategorija: novosti

Svjetski dan hrane

Učenici trećega razreda Medicinske škole Osijek, smjer: sanitarni/ne tehničari/ke, u suradnji s nastavnicama Marijom Katić, Ivanom  Sović i Ivanom Nemet, obilježili su Svjetski dan hrane, 16. listopada 2024. godine.

Ovogodišnje obilježavanje Svjetskoga dana hrane potaknulo nas je na razmišljanje o nepotrebnom bacanju značajne količine hrane, osviještenosti pučanstva o iskoristivosti ostataka hrane i globalnoj gladi u svijetu.

Bacanje hrane nužno je smanjiti, a načini na koje to možemo učiniti su: planiranje obroka, kuhanja i kupovine hrane, zamrzavanje ili priprema novih obroka od ostataka hrane, pravilno čuvanje i skladištenje hrane prema uputama proizvođača te posluživanje manje količine hrane u obrocima.

Podatci prikazuju zabrinjavajuće rezultate, a u Republici Hrvatskoj godišnje se baci više od 280 tisuća tona hrane, većina otpada iz kućanstava.

Učenici su izradili poučne materijale i prikazali ih na panou Medicinske škole Osijek.

Marija Katić, mag. nutr.

Pročitajte još

BeWell, projekt

PROVEDBA BE WELL PROJEKTA U ŠKOLSKOJ 2024./25. Projekt, u nastavku i ove školske godine, 2024./2025. svojim nazivom Be-Well traži permanentnu primjenu. Nakon nekoliko sastanaka i susreta sudionika projekta iz Slovenije, Španjolske i Hrvatske, započeli smo provedbu...

Svjetski dan prve pomoći, 2025.

U obilježavanju Svjetskog dana prve pomoći 2025., čija je tema „Prva pomoć i klimatske promjene“, sudjelovali su učenici četvrtih razreda sestrinstva i djelatnici Medicinske škole Osijek u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Osijek. Ovogodišnja tema naglašava...

Skip to content