Svjetski dan debljine obilježili smo 4. ožujka 2025. godine kao dio kurikularnih aktivnosti. Glavni cilj bio je podizanje svijesti o važnosti pravilne prehrane i redovite tjelesne aktivnosti u svrhu održavanja preporučene tjelesne mase. Učenici su tijekom aktivnosti stekli detaljan uvid u različite aspekte povezane s problemom pretilosti, uključujući načine pravilne prehrane, izračun kalorijske vrijednosti hrane, izračun indeksa tjelesne mase (ITM), laboratorijske parametre poremećene u pretilosti te posljedice nepravilne prehrane. Kao dio aktivnosti u 3. f razredu održana je radionica kako izračunati kalorijsku vrijednost hrane iz zadanih namirnica. Učenici su napravili čajnu mješavinu za mršavljenje, kao dio pripravaka za regulaciju tjelesne mase,te su se upoznali s važnim informacijama o njoj, primjerice sastojcima, djelovanju, uporabi i mjerama opreza. Nadalje, učenici su izradili edukativne plakate s ciljem podizanja svijesti o važnosti zdravih navika. Farmaceutski tehničari istražili su ulogu ljekarnika u liječenju pretilosti, laboratorijski tehničari usredotočili su se na određivanje laboratorijskih parametara izvan referentnih vrijednosti u pretilih osoba dok su sanitarni tehničari analizirali statističke podatke o pretilosti. Provedene aktivnosti omogućile su učenicima razumjeti problem pretilosti i posljedice te razvijanje vještina potrebnih za promicanje zdravih životnih navika.
