preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Volonterska akcija Medicinske škole Osijek „Da sam ja Petar Pan“

Autor: Vesna Suvala, 17. 1. 2018.

„Zvjezdana, vedra noć otkrivala je obrise jedrenjaka koji plovi među zvijezdama, a tko se nalazi na tom brodu, znamo samo mi …“

 

Vjerujem da ste čuli za dječaka Petra Pana i Nigdjezemsku. Bajkoviti likovi i svijet mašte vraćaju nas u dane djetinjstva. Vjerujete li da snovi mogu postati stvarnost? Ako poznajete neku osobu (netko od vaših bližnjih, primjerice roditelji, braća, sestre, djedovi, bake, rođaci, školski prijatelji, susjedi, djelatnici škole, poslovni suradnici i sl.) koji ima neispunjenu želju, napišite ime i prezime, adresu i kontakt broj te osobe, opišite njezinu/njegovu želju i na kraju napišite svoje ime i prezime, adresu ili kontakt broj na koji Vas možemo nazvati. Želje možete poslati na e-mail: volonterskiklubmso@gmail.com  do 10. veljače 2018. godine. Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga društva 2017. godine raspisala je natječaj za prijavu volonterskih inicijativa djece i inovativnih modela razvoja volonterstva i društvenog angažmana mladih i nagradila najkvalitetnije prijave nagradom koja od 2012. godine ima naziv „Otisak srca". Volonterski klub Medicinske škole Osijek „nadica“, za volontersku akciju „Da sam ja Petar Pan“, osvojio je Priznanje Zaklade za najbolji inovativni model razvoja volonterstva u školi i/ili lokalnoj zajednici u Republici Hrvatskoj u 2017. godini. Osim toga, za provedbu volonterske akcije Klub je osvojio i nagradu „Otisak srca“ te novčana sredstva za realizaciju volonterske akcije.  Novčana sredstva Klub će uložiti u ispunjavanje želja građana Osijeka. Cilj ove volonterske akcije je potaknuti djecu i mlade na dobrovoljni, volonterski angažman u lokalnoj zajednici razvojem aktivizma, empatije, solidarnosti i socijalnih vještina kojima će znati prepoznati i riješiti (ili sudjelovati u rješavanju) problema u lokalnoj zajednici u kojoj žive. Više o volonterskoj akciji „Da sam ja Petar Pan“ možete pročitati na internetskoj stranici Medicinske škole Osijek.  Video uradak naših učenika o ovoj volonterskoj akciji možete pogledati OVDJE.                                                               

Volonterski klub Medicinske škole Osijek „nadica“
Kalendar
« Studeni 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
14.11.2018. 12:00
Potres mozga i rizik za suicid
Osobe koje su pretrpjele potres mozga imaju prosječno dvostruko veći rizik za samoubojstvo, utvrdili su kanadski znanstvenici s University of Toronto.

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju