preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Volonterska akcija "Da sam ja Petar Pan"

Autor: Vesna Suvala, 24. 5. 2017.

U Medicinskoj školi Osijek u tijeku je volonterska akcija „Da sam ja Petar Pan“ u kojoj ispunjavamo učeničke želje. Brojčano skromni, ali srcem mnogobrojni tim naše Škole (pedagoginja Nada Tomas Grujić, psihologinja Mirna Ilakovac, Mirta Faktor, prof., Monika Feher, 3. l, Karlo Tobler, 3. s1 i Leo Lang, 2. s1), jednoga sunčanoga dana, sastao se u našoj školskoj knjižnici. Sunčano smo počeli volontersku akciju i još sunčanije ju završili. Učeničke želje bile su skromne i, jednostavno, nismo mogli ne ispuniti ih.

Osječku glumicu Sandru Lončarić Tankosić poželjeli su upoznati: Loredana Kolar, 5.s1, Karlo Tobler, 3. s1 i Zorana Grebić, 3. s1. Sandra nas je povela Hrvatskim narodnim kazalištem, ugostila uz kavu i piće te poklonila karate za predstavu „Vitez slavonske ravni“. Bio je to susret za pamćenje. Snimljen je i prilog koji možete pogledati. 2. s1 razred otišao je u Zoo vrt i uz igru, druženje i neformalnu nastavu proveo jedno prijepodne. Želju je poželio Leo Lang, a  ispunila ju je Monika Feher, dugogodišnja volonterka izviđačkoga kluba Javor. Također, Monika će, uskoro, povesti na izlet dvije učenice. (One za ostvarenje te želje još ne znaju.) Karlo Tobler, dugogodišnji je volonter u vrtiću Snjeguljica. (Karlo volontira i u drugim ustanovama i organizacijama.) Patrik Plavšić, 1. s2, Antonia Bungić, 1. s2 i Matea Sobodić, 1. s2 poželjeli su volontirati u vrtiću. Karlo im je ispunio tu želju. Učenici će volontirati prema dogovoru s ravnateljicom vrtića Snježanom Despot. Vedrana Jurić, 1. s2 poželjela je knjigu kao uspomenu na Školu. Tu želju ispunila je pedagoginja Nada Tomas Grujić koja joj je poklonila knjigu znakovitoga naslova. Pedagoginja je, također, ispunila želju Paule Cvenić, 2. s1. Naime, Paula je napisala da Sara Sitaš, 2. s1., želi upoznati bivšega učenika naše Škole, Ivana Radu, tzv. Malajskoga tapira. Ivan je aktivni član Crvenoga križa Osijek pa je njegov susret, osim emocionalan, bio i edukativan. Klara Kučić, 3. s1, poželjela je knjigu o svemiru. Tu želju ostvarila je Ana Rajković, prof. koja joj je poklonila knjigu. Psihologinja Mirna Ilakovac ispunila je želju Klementine Jovanović, 3. f koja je poželjela jedan dan u zabavnom parku za djecu koju je udomila njezina obitelj. Portanova je bila „prava“ prilika za ostvarenje te želje. Dan je bio ispunjen twister igrama, kartingom, bowlingom i brojnim drugim iznenađenjima. Budući da u Školi imamo uspješnu filmsku skupinu, naši „filmaši“, pod vodstvom Đurđice Radić, prof., snimaju film. Ako želite da ova volonterska akcija postane tradicija naše Škole, pišite neostvarene želje (vaše ili vama bliskih ljudi). Sljedeće školske godine pripremamo i jedno iznenađenje za volontere i one koji će to tek postati. Hvala Petar Panovima i Petar Panicama ove volonterske akcije! Samo za taj osmijeh, samo za taj osjećaj vrijedi ostvarivati tuđe želje. Zar ne?

Fotografije pogledajte u Foto-Galeriji!

Pogledajte i prilog STV-a o našoj volonterskoj akciji na ovoj POVEZNICI!

 
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
17.06.2018. 08:00
Posljedice manjka sna kod tinejdžera
Pomanjkanje sna u tinejdžerskoj dobi je povezano s povećanjem rizika za pojavu čimbenika rizika za bolesti srca, upozorava istraživanje provedeno u SAD.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju