preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Smotra vjeronaučnog stvaralaštva VjeDra

Autor: Vesna Suvala, 22. 5. 2017.

 

Učenice Ivana Žulj, 1.g, Karmen Spahić, 1.s2, Valentina Grgić, 2.s1 i Anita Anđić, 3.f,

predstavljale su školu na Smotri vjeronaučnog stvaralaštva VjeDra 17. svibnja 2017. godine. Smotra je održana u prostorima Pastoralnog centra Nadbiskupskog vikarijata u Osijeku u organizaciji Katehetskog ureda Đakovačko-osječke nadbiskupije i Agencije za odgoj i obrazovanje. 

Ciljevi smotre su:razvijati i poticati učeničko stvaralaštvo s naglaskom na teološko-duhovni sadržaj, promicati učeničko govorno izražavanje na hrvatskom jeziku i starim jezicima Svetoga Pisma (grčkom, latinskom i hebrejskom jeziku),otkrivati, pratiti i poticati učenike posebnih vjeronaučnih sklonosti i sposobnosti, razvijati suradničko učenje i timski rad, razvijanje metakognitivnih vještina, obogaćivanje i nadopunjavanje postojećih nastavnih programa Vjeronauka, razvijati učeničke kompetencije na području umjetničkog izričaja i predstaviti stvaralaštvo smotre javnosti. Važno je napomenuti da smotra nije natjecateljskog karaktera

 

Ove godine se na smotru prijavilo jedanaest osnovnih i sedam srednjih škola s područja Đakovačko-osječke nadbiskupije. Program su obogatile dramskim, scenskim, literarnim, medijskim, glazbenim i likovnim izražavanjem predstavljajući prisutnim sudionicima svoj rad i talente. Učenice naše škole predstavile su se likovnim radovima na temu U potrazi za Kristom-iskustva srednjoškolaca. Radove su crtale na temelju dobivenih iskustava koja su učenici naše škole podijelili s vjeroučiteljicom Adrijanom Lovrinčevič. Predstavili su se na način tako što su učenice prikazale svoj rad kroz power point prezentaciju. Zatim su čitale kratko svjedočenje koje interpretira nacrtanu sliku uz pratnju meditativne glazbe. Sudionici smotra imali su prilike vidjeti izložene radove učenica u predvorju vikarijata. Osim radnog dijela smotre, imali smo prilike zabaviti se uz tamburaše i ples te upoznati učenike drugih škola.

 

Adrijana Lovrinčević

 
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
25.04.2018. 16:00
Veza alkohola i PMS-a
Istraživanje provedeno u Španjolskoj sugerira kako je 11% slučajeva predmenstrualnog sindroma (PMS) u svijetu povezano s konzumacijom alkohola.

Znanost
Biologija i kemija
29.03.2018. 10:04
Stop devastaciji i nepromišljenom upravljanju javnim prostorom!
Inicijativa „Vratite magnoliju" na konferenciji za medije poručila je zagrebačkoj Gradskoj upravi, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode te Ministarstvu kulture da je gra‘anima i struci dosta devastacije i nepromišljenog upravljanja javnim prostorom. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju