preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

Čepovima do lijekova

Autor: Vesna Suvala, 10. 5. 2017.

Dragi učenici i djelatnici naše škole,

Pozivamo vas da čineći dobro podržite naš humanitarno - ekološki projekt. Naime, i ove godine započinjemo akciju prikupljanja plastičnih čepova i poklopaca (s boca, tetrapaka...) koja će trajati tijekom svibnja, a svi skupljeni čepovi bit će proslijeđeni Udruzi oboljelih od leukemije i limfoma iz Čakovca koja prodajom istih financira lijekove koji nisu na popisu HZZO-a.

Pozivamo vas da animirate svoje uže i šire okruženje (obitelj, susjede, prijatelje, obližnju benzinsku crpku, dućane u vašoj blizini, kvartovske kafiće - da, da, računamo na prijateljski Greenfield....), te tako omogućite uspješnu realizaciju naše ideje. Na svakom katu u hodniku bit će prostor za odlaganje prikupljenih čepova (molim da kutije ne koristite u druge svrhe, tipa - koš za iskorištene šalabahtere, stalak za kišobrane...).

Uistinu, lako je i važno činiti dobro. Zbog drugih. I zbog sebe. Nekada je tako malo potrebno za tako puno. Hvala svima kojima će ova naša ideja pomoći da se osjećaju bolje.

PS: Ako netko ima nekoga (roditelji/bake/stričevi/ujaci) koji putuju na relaciji Osijek-Čakovec ili Osijek-Varaždin, a da je voljan prikupljene čepove proslijediti Udruzi, molim da se javi prof. Grubišić. Zahvaljujemo.

 

Mirela Grubišić, prof. 
Kalendar
« Lipanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
17.06.2018. 08:00
Posljedice manjka sna kod tinejdžera
Pomanjkanje sna u tinejdžerskoj dobi je povezano s povećanjem rizika za pojavu čimbenika rizika za bolesti srca, upozorava istraživanje provedeno u SAD.

Znanost
Biologija i kemija
08.05.2018. 13:00
Šest jednogodišnjih bjeloglavih supova pušteno natrag u prirodu
Plavnik, Kvarneri‡, Kruna, Nevera, Jadran i Pavlomir, koji su prošle godine prona‘eni kao ozlije‘eni pti‡i, poletjeli su kvarnerskim nebom, zahvaljuju‡i djelatnicima Javne ustanove Priroda, zagrebačkog Zoološkog vrta i udruge BIOM. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju