preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

PONOSNI NA NAŠE MEDICINARE

Autor: Ozren Zrilić, 2. 5. 2017.

Naša je škola ove godine dobila čast biti škola domaćin Državnog natjecanja „Schola medica“ u programima medicinska sestra opće njege/medicinski tehničar opće njege, dentalni tehničar/ka te fizioterapeutski tehničar/ka. Natjecanje se održavalo od 24. do 26. travnja 2017.

Svi smo ponosni na postignuti uspjeh učenika/ca i mentorica u osvojenim mjestima, ali i na organizaciju provedbe ovoga natjecanja. Djelatnici i učenici škole tri su dana brinuli da svaki korak ovoga visokorangiranog natjecanja bude na razini koju najbolji mentori i učenici države zaslužuju. Škola je ugostila 42 natjecatelja, 37 mentora i 16 članova Državnih povjerenstava iz 23 srednje škole iz cijele Hrvatske.

Rezultati su pokazali da Medicinska škola Osijek opravdava svoj ugled u Hrvatskoj u znanjima i vještinama iz strukovnih programa.

Na provjeri znanja i vještina u programu medicinska sestra/ tehničar opće njege najbolja je bila Lorena Tomašević i mentorica Jasenka Vujanić.

Najuspješnija u programu fizioterapeutski tehničar bila je Maria Kunštek i mentorica Željka Marinić.

Naša Patricija Vukić osvojila je izvrsno treće mjesto, a Patrik Dogan četvrto mjesto u državi. Mentorica im je bila Vesna Albreht Mihaljević.

Članovi Državnog povjerenstva iz naše škole bili su Vera Rogina, Ivana Marček te Zvonko Kasak.

U provedbi natjecanja pomogle su tvrtke i institucije koje su prepoznale važnost promocije znanja i suradnje sa školom i hvala im na tome. To je, prije svega, Osječko-baranjska županija te sljedeće tvrtke: Žito d.o.o., Čarobni tim d.oo, Karolina d.o.o., Ljekarne Osijek, Meditex, Obiteljski dom za Starije i nemoćne Zlatne godine, Otos d.o.o, Paul Hartmann d.o.o., Stiv-trade d.o.o., Ustanova za zdravstvenu njegu Breber, Turistička zajednica Grada Osijeka, Gradski prijevoz putnika d.o.o., te institucije: Muzej Slavonije, Učenički dom Hrvatskoga radiše, Ugostiteljsko- turistička škola Osijek.

Gosti su u svojim govorima izrazili veliko zadovoljstvo organizacijom ovoga natjecanja, školom, djelatnicima i učenicima kao domaćinima.

Osijek živi i kroz vještine i znanja mladih ljudi- učenika, i nastavnike koji potiču, usmjeravaju i prenose vrijednost znanja. Naš su učenici pokazali znanje i vještine kroz natjecanje, ali i izrazitu privrženost školi i svojoj ulozi domaćina. Volonteri su goste dočekali u njihovim hotelima, podijelili im materijale i majice za natjecanje te ih proveli po Osijeku i družili se s njima. U danu natjecanja bili su prisutni u svakom koraku i odradili posao provedbe kao pravi profesionalci bodreći sve natjecatelje jednako i smanjujući im tremu pred natjecanje. Završni dan proglašavanja rezultata, svi naši volonteri opet su bili tu i pomagali u pripremi završnog domjenka i spremanju nakon odlaska gostiju.

Veliki bravo i hvala za sve što su te dane učinili zaslužuju: Dominik Bogojević, Karmen Drokan, Dorijan Galunić, Mia Haršanji, Renata Jakić, Matej Jurković iz 4s1, Tereza Higl, Dora Kozjan, Laredo Kunce, Iva Štebih, Antonia Tkalec iz 4s2, Sara Mijoč, Matea Paradžik, Barbara Perak, Dea Predrijevac, Martina Šarić, Dolores Živadinović iz 4s3, Kristina Bilić i Ivana Ivanković iz 4dt, Sara Cerovečki, Ana Dukić, Damir Đorđijevski, Ema Kukec, Matea Salatović i Nives Šporčić iz 4ft razreda. Uz učenike volontere u dočekivanju sudionika i zaduženjima tijekom dana natjecanja bile su mentorice i mentori iz aktiva zdravstva Sanja Višević, Martina Tot, Marijana Nikolovski, Branimir Lončarić, Anamarija Buljević, Zdenka Omrčen i Marko Maceković. Za organizaciju, pripremu i vođenje učenika volontera te da sve bude na svome mjestu brinule su se pedagoginja Nada Grujić Tomas i psihologinja Mirna Ilakovac.

U programu otvorenja vrijedno su sudjelovali učenici Kristina Dobi i Luka Mijakić kao voditelji, školski zbor koji je pjesmom obogatio program, Bojana Višekruna recitacijom koja ju je odvela na Državni Lidrano te 3L razred koji je izvrsnom koreografijom zaključio otvorenje. Program otvorenja priredila je Đurđica Radić, prof. Na zatvaranju je svirao školski bend koji je raspjevao sve prisutne.

Organizirati državno natjecanje je velik i složen posao, ali uz ovako odlične suradnike postigli smo ono što smo i planirali- Državno natjecanje na razini koju zaslužuju najbolji učenici i mentori države.

Hvala svim mentorima i ravnateljima na riječima pohvale i darovima koji će podsjećati na ovo divno druženje i sjajne uspjehe.

Fotografije možete pogledati u fotogaleriji.

Ravnateljica Renata Gal, prof.
Kalendar
« Travanj 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

Tražilica
Zdravstvo
Zdravlje
25.04.2018. 16:00
Veza alkohola i PMS-a
Istraživanje provedeno u Španjolskoj sugerira kako je 11% slučajeva predmenstrualnog sindroma (PMS) u svijetu povezano s konzumacijom alkohola.

Znanost
Biologija i kemija
29.03.2018. 10:04
Stop devastaciji i nepromišljenom upravljanju javnim prostorom!
Inicijativa „Vratite magnoliju" na konferenciji za medije poručila je zagrebačkoj Gradskoj upravi, Zavodu za zaštitu spomenika kulture i prirode te Ministarstvu kulture da je gra‘anima i struci dosta devastacije i nepromišljenog upravljanja javnim prostorom. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže.Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Vršite dobra djela - Čini se da pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju