preskoči na sadržaj

Medicinska škola Osijek

 > Naslovnica
Školske vijesti

POKLADE SU I LUDI SU DANI...

Autor: Vesna Suvala, 11. 3. 2018.

U utorak, 13.2.2018. u Medicinsku školu Osijek na nastavu nisu došli samo učenici i profesori, već i brojni drugi neobični likovi. Na jedan dan, školu su zauzele maškare- zubi i zubić vile, neandertalci i olimpijci, kauboji i nomadi, minjoni i njihov Gru, Cruella i puuuuuno dalmatinera, vještice, mafijaši, anđeli, sultani i sultanije, priča se da su neki vidjeli i fantome iz 3.g i mnogi, mnogi drugi. Ne možemo se time pohvaliti svaki dan, ali u školi nam je bila čak i Janica Kostelić!

Povorka tih šarolikih stvorenja održala se nakon 5. sata u dvorani, gdje su svi prijavljeni mogli pokazati raskoš svojih maski i uloga.

Stručni maskirani žiri imao je jako težak zadatak, nagraditi najbolje i najmaštovitije maske. Dvije su kategorije nagrađenih, razredne i grupne maske. Grupnih maski ove godine nije bilo puno, pa su prvu nagradu i dva dana oslobođenja od provjera znanja osvojili su proricanjem budućnosti i veselim plesom učenici 4.s1 razreda, a jedan dan ekipa anđela i vragova iz 2.g razreda.

U kategoriji razrednih maski bilo je jako napeto i kao i u svakom natjecanju, nakon proglašenja pobjednika ostalo je nekoliko tužnih lica. Naši su se učenici pokazali vrlo maštovitima, kreativnima, zabavnima i složnima u maskiranju što se nadamo da će se nastaviti i idućih godina i da entuzijazam koji su pokazali (osobito sjajni prvi razredi) neće splasnuti ni u narednim godinama. Prvo je mjesto osvojio 3.ft koji nam je prikazao (R)Evoluciju tako živopisno da su se neki članovi žirija prepali (onih veselih neandertalaca). Drugo su mjesto osvojili gosti iz Turske, koje su utjelovili učenici 2. F razreda. Treće su mjesto podijelile zubić vile iz 3.dt i mafijaška ekipa 2.s1 razreda.

Za one koji brinu, tijekom ovih maškara nitko nije nastradao, koliko god opasna bila ekipa. Naravno, u svim nagrađenim maskama (a i onim drugim sjajnim) sudjelovali su i razrednici. Možda će nagodinu i oni dobili slobodan dan za nagradu, zajedno sa svojim učenicima :)

Veselimo se idućem Ludom danu, razmišljajte u čije biste cipele mogli stati i pod čijom maskom mogli zablistati, i nadamo se da će se još više učenika i profesora angažirati i maskirati iduće godine. 

Fotografije ludih maski pogledajte u našoj Foto-galeriji!

Psihologinja Mirna Ilakovac
Tražilica
Kalendar
« Prosinac 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
Prikazani događaji

KARTA - KAKO DO NAS

Zdravstvo
Zdravlje
12.12.2018. 16:00
Osijek: Studij medicine na njemačkom jeziku
Od sljedeće jeseni će na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Osijeku biti dostupan studij na njemačkom jeziku.

Znanost
Biologija i kemija
24.10.2018. 10:58
Dalmatinski buhač €“ neiskorišteni potencijal hrvatske flore
Porastom svijesti o štetnom učinku različitih sintetskih herbicida, fungicida, insekticida i drugih srodnih kemikalija na okoliš, ekološka se poljoprivreda počinje vra‡ati na velika vrata. Samim time raste značaj i ekonomska vrijednost dalmatinskog buhača (Tanacetum cinerariifolium), biljne vrste koja proizvodi prirodni insekticid i repelent piretrin. 

Obavezno posjeti!
Mudri savjeti

Pet navika koje će vas učiniti sretnijima i zadovoljnijima

 

Unatoč dokazima da je sreća djelomično određena genima te unatoč istraživanjima koja ukazuju da životne okolnosti imaju manje utjecaja na osjećaj sreće nego mi to mislimo, sreća je uvelike pod utjecajem našeg djelovanja. Slijedi pet stvari koje dokazano povećavaju osjećaj sreće i zadovoljstva:


 Zahvalnost - pišite pisma (ili na facebook zidu) zahvale ljudima koji su vam na neki način pomogli. Kod onih koji su usvojili ovu naviku naknadno je uočeno trajno - nakon tjedana i mjeseci koji su prolazili - povećanje osjećaja sreće. Čak su se i oni koji su samo pisali pisma ali ih nisu nikada poslali osjećali bolje.

 Optimizam - optimistično razmišljanje također dokazano pomaže. Zamislite idealnu budućnost - primjerice da živite uz partnera punog ljubavi i potpore ili da ste zaposleni na mjestu koje vas ispunjava - a zatim zapište zamišljenu sliku u dnevnik (može i virtualni: blog, face,…).

Brojite dobre stvari - Osobe koje imaju običaj zapisati 3 dobre stvari koje su im se dogodile tijekom tjedna pokazuju značajno povećanje osjećaja sreće. Sam čin koncentriranja na dobre stvari podsjeća ih na stvari zbog kojih trebaju biti sretni.

Koristite svoje najjače strane Identificirajte svoje najjače strane, a zatim ih pokušajte koristiti na novi način. Primjerice, netko tko kaže da ima dobar smisao za humor treba to iskoristiti da smiri situaciju u razredu ili da razveseli tužne prijatelje. Čini se da i ovo povisuje osjećaj sreće.

Činite dobra djela -  Pomažući drugima pomažemo i sebi. Osobe koje doniraju vrijeme ili novac u dobrotvorne svrhe ili koje altruistički pomažu ljudima u potrebi osjećaju se sretnijima.

 

 

 

 

 

 

CMS za škole logo
Medicinska škola Osijek / Vukovarska 209 , Hr-31000 Osijek / ss-medicinska-os.skole.hr / ured@ss-medicinska-os.skole.hr
preskoči na navigaciju